"Az, hogy bekapcsolod, és Működik, nem jelenti azt, hogy hibátlan!"®           "A Számítógép füsttel működik. Ha az kijön belőle, mindennek vége!"           "Az elmélet, és a gyakorlat között elméletileg nincsen különbség, gyakorlatilag van"           "hacker gondolkodás: ha pingre ugat a kutya, nem matatsz a zárral."

2009. augusztus 15., szombat

Firefox Pluginek, amiket érdemes használni, vagy amiket használok

Nos a lista közel sem teljes, de folyamatosan bővítem.
(Utolsó Frissítés: 2013.01.11.)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ToolS:
  • FireFTP: Böngészőbe épülő FTP Kliens. Könnyű, jól használható! - Klikk IDE! 
  • AddBlock: Egyre inkább a Vírusirtók - Kémprogram keresők/eltávolítók álltal is ajánlott kiegészítés, amely a böngészésünket teszi biztonságossá! - Klikk IDE! (Bővebb információ - leírások ITT találhatóak, de én is írtam róla: ITT! )
  • Ehhez egy AddBlock szigorú szűrési lista letölthető INNEN! Igen jó, és a készítője segít is az esetleg felmerülő hibák esetén! (Igen, ugyanaz az oldal, mint a leírásnál! És ott is megtalálod a lista linkjét.)
  • NoScript: Az oldalon futó Scripteket lehet vele letiltani, nagyban növelve a biztonságot. Letölthető INNEN!  És írok róla pár szót ITT!
  • Video-, és Zene letöltő a youtube-ról. (Később keresek egy általános letöltőt is, ami bármilyen oldalba ágyazott videót letölt, és felteszem.) Easy YouTube VideoDownloader: https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/easy-youtube-video-downl-10137/ vagy a közvetlen link ITT!!
  • Fordító: A Google Fordítója, ami csak az oldalon kijelölt szöveget fordítja le, nem az egész oldalt! :D Figyelem! Van, amikor csak ha a beállításainál Magyar nyelvre állítod, akkor fog működni! Néha nem veszi automatikusan észre, hogy milyen nyelvű az alaprendszer, főleg ha nem magyar nyelvű böngészőt telepítesz fel!

  • Kép használat közben:



  • Teljes Weboldal mentése Képként, vagy PDF-ként.
    1. ScreenGrab: (A nem látható területeket is lefényképezi, ami csak a lefelé - felfelé görgetésnél kerül elő) Mostanában ritkán használom van jobb is. Azért ITT találod, (Esetleg a Mozilla Firefox oldalán is ITT ) vagy tessék a közvetlen Link ITT a telepítéshez!
    2. FireShot 0.98.26: Weblapok mentése képként. (A nem látható területeket is lefényképezi, ami csak a lefelé - felfelé görgetésnél kerül elő) Jelenleg ez használom, bővebb tudású. Képes PDF-et, JPEG-et, GIF-et, PNG-t, BMP-t készíteni a teljes weboldalból. Mozilla oldal ITT, Weblapjuk ITT, vagy a közvetlen telepítési Link ITT!
    3. pdfit: "Lehetőségünk van PDF és JPG formátumú mentésre valamint választhatunk a látható vagy a teljes oldal közt is. A beállításoknál pedig testre konfigurálhatjuk a minőséget és akár szürőket is alkalmazhatunk a képre, hogy a mentésünk egyből megfelelő külsővel esetleg elforgatva szülessen meg.
      Sajnos az apró segítség igazán képek mentésekor remekel, a generált PDF minőség hagy némi kívánni valót maga után." - Reméljük ez utóbbit valamelyik verzió majd javítja! (A leírást Innen emeltem át.) Közvetlen telepítés Linkje ITT!
    4. Print pages to Pdf: "A Firefox böngészőhöz rengeteg kiegészítő létezik, amely egyes weboldalakból PDF dokumentumokat tud készíteni. A Print pages to Pdf azonban egy olyan addon, amely egyszerre több weblapból, fülből vagy kedvencből is képes erre a feladatra.  A dokumentum teljesen testreszabható, a papírmérettől kezdve a margón át egészen a fej- és láblécig. Szintén megadható, hogy csak szöveget vagy szöveget és képet is tartalmazzon a fájl." (A leírást Innen emeltem át.) Közvetlen telepítés Linkje ITT!

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Game:
    • Ogame kiegészítők - FoxGame (3.5-tel is!) - Klikk IDE! 
    • Ogame kiegészítők - NeoGame (3.5-tel még nem!) - Klikk IDE!
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Webszerkesztés-, és DeBUG kiegészítők:

    • FirePHP - Hasznos fejlesztéshez. ITT, vagy a közvetlen Link ITT! 
    • FireBug - Hasznos segítség hibakereséshez, belenézhetsz oldalak CSS, HTML, JavaScript kódjába sokkal részletesebben is. Közvetlen telepítési Link ITT!
    • stb. (Nemsokára felsorolom ide a FireBug, és a FirePHP testvéreit.)

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kapcsolódó Cikkek: A Biztonságos Böngészés alapkövei, - Reklámszűrés IE alatt, - Firefox Pluginek frissítve,

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése