"Az, hogy bekapcsolod, és Működik, nem jelenti azt, hogy hibátlan!"®           "A Számítógép füsttel működik. Ha az kijön belőle, mindennek vége!"           "Az elmélet, és a gyakorlat között elméletileg nincsen különbség, gyakorlatilag van"           "hacker gondolkodás: ha pingre ugat a kutya, nem matatsz a zárral."

2009. augusztus 6., csütörtök

Hihetetlen, hogy minden Új Microsoft termék kiadásával állandó Hangkártya, vagy néha más Driver problémák hadával kell birkózni.
Egyszerűen nem értem, hogy miért kell az egyszerű felhasználók életét ennyire megkeseríteni!
Nem tudom, hogy mit képzel magáról a Microsoft, hogy ha valaki vett legálisan egy Windows-t, plusz vett egy Alaplapot integrált Hangkártyával, akkor ezzel miért nem érik be. Miért kell a felhasználókat újabb dolgok megvételére kényszeríteni. Gusztustalan üzleti húzásnak tartom, hogy egy régebbi alaplaphoz nem adnak engedélyt az alaplap gyártójának, hogy az újabb rendszerükhöz Driver frissítést adjon ki, de a gyártótól is, hogy nem is szeretne frissíteni, mondván ezzel rákényszeríteni a felhasználót, hogy új kártyát vegyen. Szóval megy az egymásra mutogatás.

Közben hozzáértő programozók a háttérben szép csendben elkészítik a hiányzó Drivereket, természetesen ezeket a Hackereket egyből veszélyesnek kell ítélni.

Amin jelen esetben kibuktam, az egy alaplapi AC97-es Integrált Hangeszköz. Igaz, már jó párszor összeakadtam vele. Addig nincsen is gond, amíg megvan az alaplapi telepítő, (Bár újabb rendszer esetén ezt is fújhatjuk.) de ha nincsen meg, akkor jönnek a gondok!

Nézzünk 2 konkrét példát: (Érdekes. Mindkettő ASUS alaplap, és mindkettő AC97.)


Megkísérlem felsorolni, milyen AC97-es Hang-drivereket érdemes keresni, hányféle Chipszettel gyártják azokat, és ezekhez hányféle Driver van. (Ha újabb Infó kerül ezzel kapcsolatban a birtokomba, akkor frissítem a bejegyzést!)

Tehát a következők AC97 Típusokkal találkoztam eddig:
  1. Realtek (RTL)
  2. Via
  3. SiS
  4. Ecc
  5. SoundMax Audio
A későbbiekben igyekszem elérhetővé is tenni ezeket a Drivereket, és készül egy leírás arról is, hogy miként döntheted el, melyikkel kell illeszteni az eszközt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése