"Az, hogy bekapcsolod, és Működik, nem jelenti azt, hogy hibátlan!"®           "A Számítógép füsttel működik. Ha az kijön belőle, mindennek vége!"           "Az elmélet, és a gyakorlat között elméletileg nincsen különbség, gyakorlatilag van"           "hacker gondolkodás: ha pingre ugat a kutya, nem matatsz a zárral."

2009. augusztus 20., csütörtök

Lopós Microsoft - rácsaptak a kezükre végre!


Hát eljött végre ez a pillanat is! Amerikában rákoppintottak a Microsoft fejére megint, de most nagyobbat szolt! A Redmondi konszernnél túlságosan elkényelmesedtek, hogy mindent megtehetnek!

Összelopkodják a mások által elkészített jobb elgondolásokat, és beintegrálják a saját szoftvereikbe. Fizetni nem fizetnek érte, de tönkre is teszik az elgondolás eredeti kiagyalóit, mivel piaci fölényükkel elnyomják a kisebb kezdeményezéseket! Erre példa a jelenlegi eset is, ahol-is az:
"..amerikai szövetségi bíróság összesen közel 290 millió dollárnyi bírság megfizetésére kötelezte, valamint eltiltotta Word szövegszerkesztő programja forgalmazásától a Microsoftot. A súlyos büntetést a bíróság azért szabta ki a redmondi szoftvercégre, mert az meglátása szerint tudatosan és rosszhiszeműen sértette meg egy kanadai vállalat szabadalmát."
Az egészben viccnek azt tartom, hogy pontosan úgy csinálnak, mintha nem lenne a piacon ingyenesen elérhető olyan szoftver, amivel a Vállalkozások tökéletesen el tudják látni mindennapi feladataikat. (Erről bővebben a tárgyalt cikkek után, alul!) Az igaz, hogy a nagyobb Cégek nehezen fognak tudni eladni bármilyen ingyenes Szoftvert, de hagy ne sajnáljam már őket ezért!!!

"A Microsoft szerint "súlyos következményei" lesznek annak, ha egy amerikai szövetségi bíróság nem helyezi átmenetileg hatályon kívül azt a hónap közepén vele szemben hozott végzést, amely megtiltja számára a Word ill. Office szoftvercsomagjainak forgalmazását az Egyesült Államok területén. Redmond szerint ugyanis szoftverei olyan fontos szerepet töltenek be a vállakozások és egyáltalán az egész ország életében, hogy megvásárlásuk ellehetetlenítése helyrehozhatatlan károkat okoz majd nem csak számára, de a programjaira épülő amerikai gazdaság számára is.


"Bár a végzés nem érinti a Microsoft korábbi Office-ügyfeleit, azok a fogyasztók és vállakozások azonban, akiknek az Office vagy a Word újabb kópiáira lenne szükségük, nehéz helyzetbe kerülnének alternatív szoftverek hiányában". Ez - állítják a Microsoft ügyvédei - "jelentős közzavart" okozna "a köz vitathatatlanul komoly függősége miatt a szóban forgó termékektől".

A Microsoftot még a hónap közepén tiltotta el egy szövetségi bíróság Word szoftverének - illetve arra épülő Office csomagjának - forgalmazásától, amiért állítólag szándékosan sértette meg irodai programcsomagja újabb kiadásaiban egy másik amerikai vállakozás XML-alapú dokumentumkezelésre vonatkozó szabadalmát.

Bár Redmond fellebezését jelentette be az ítélettel kapcsolatban, a most kifogásolt végzés azonban a másodfokú döntés meghozataláig is eltiltaná a Microsoftot legnagyobb "fejőstehenének" számító szoftverei forgalmazásától. Ez - állítja a szoftverkonszern - helyrehozhatatlan károkat okozna számára abban az esetben is, ha másodfokon esetleg számára kedvező döntés születne a perben.

A cég egyébként már napokkal ezelőtt figyelmeztette legnagyobb partnereit - köztük a Dell-t, a HP-t és a Best Buy-t is -, hogy készüljenek fel jelentős zavarokra és bevételkiesésre a Word-eladások betiltása kapcsán, amennyiben nem sikerül a tiltó végzés hatályon kívül helyezését elérni. Ugyanakkor sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy amennyiben ez mégsem sikerül, a Microsoft akkor sem fogja megkockáztatni a Word piacvesztését, hanem inkább gyorsan licenszeli majd a technológiát a szabadalom tulajdonosától, amely azonban ebben az esetben minden bizonnyal az egyébként várhatónál jóval nagyobb összeget tud majd ezért kicsikarni a redmondi konszerntől."






Szóval ezt az egész cirkuszt viccnek tartom, és ezúton is felhívom kedves ismerőseim, Barátaim, és Kuncsaftjaim figyelmét pár apróságra!

  1. Ingyenesen elérhető, letölthető Open Office Csomag.org ( Itt! )
  2. Ez a Szoftvercsomag sokkal stabilabb, és mivel kisebb a gépigénye ugyanazon gépen gyorsabban is fut!
  3. Megbízhatóságban, kezelhetőségben semmivel sem marad el a Redmondiak által ajánlottól, SŐT!
  4. Kezelése igen egyszerű, és meglehetősen hasonlatos az MS-éhez!
  5. Sajnos ez teljesen ingyenes, így nem sértesz vele törvényt, ha megvétel nélkül használod!
  6. Kicsit szerintem még többet is tud!

Az Open Office.org Windows's-os verziójának letöltése:

Enjoy!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése