"Az, hogy bekapcsolod, és Működik, nem jelenti azt, hogy hibátlan!"®           "A Számítógép füsttel működik. Ha az kijön belőle, mindennek vége!"           "Az elmélet, és a gyakorlat között elméletileg nincsen különbség, gyakorlatilag van"           "hacker gondolkodás: ha pingre ugat a kutya, nem matatsz a zárral."

2011. április 1., péntek

Reklámszűrés InternetExplorer Alatt

Korábban már írtam a Reklámok eltüntetésére való Firefox kiegészítőről, az Ad-Block Plus-ról. ( Pl. ITT a korábbi bejegyzés linkje )
Most nem térek ki megint arra, hogy miért biztonságosabb, és gyorsabb, ott elolvasható.


Ugyan továbbra sem ajánlom az Internet Exploret a böngészéshez, azonban ha valaki ragaszkodik hozzá, akkor abban is meg lehet oldani a Reklámok kiszűrését. Elsőként találtam egy régebbi cikket, (Aminek elolvasása amúgy is megér egy kis időt: http://www.nol.hu/archivum/archiv-461507 ) abból idéznék:

"A hirdetések eltüntetésére egyébként többféle mód is van, s ezek közül a szűrőlistás kifejezetten a bonyolultabbak közé tartozik. (A megoldásnak létezik egy másik, az Internet Explorerhez idomított [és szintén az interneten keringő] változata is: ennél a C:/WINDOWS/system32/ drivers/etc/hosts fájlba kell beírni, azoknak a reklámszervereknek a címét, amelyeket le akarunk tiltani"

Ugyan már egyáltalán nem tartozik a bonyolultak közé az AdBlock Plusz telepítése, és beállítása, de a leírás szerint tehát a Windows System32 mappáján belül pár alkönyvtárral lejeb található egy beállító Fájl, aminek ugyanez a funkciója, csak manuálisan kell szerkeszteni, és elmenteni. (Illetve a fájl funkcióinak ez csak egy része.)

Hamarosan elérhetővé - letölthetővé teszem ezt a Fájlt, illetve "telepítős" változatát is. E Fájl tesztelése folyamatban! Amint készen lesz, belinkelem ide is, és létrehozok egy Letöltés Opciót a felső menüsoron.

Azt azonban mindenképpen el kell mondanom előre, hogy az eredeti fájlról készíts egy biztonsági másolatot, mielőtt felülírod bármivel, hogy probléma esetén vissza tudd állítani.!

Kis leírás (Egyenlőre Angolul) a Hosts Fájlról: http://en.wikipedia.org/wiki/Hosts_%28file%29


Nos egy kis I.E.7 Plugin - hasonló célokra, és sok-minden másra is: (FIGYELEM! Ezt még nem próbáltam ki, így sokat nem írhatok róla. Kipróbálása csak saját felelősségre! Amint kipróbáltam, és teszteltem írok róla bővebben.)
  • 32bitre: Katt IDE!
  • 64bitre: Katt IDE!
Egyéb letölthető I.E. Ficsőrök (Feature-k): Katt IDE!

A Linkeket egyelőre eltávolítottam, mert  az oldalnak köze van támadó Webhelyhez!!! Bár nem közvetlenül  a linkről, de majd keresek más forrást!



Amennyiben bárkinek hozzáadni-valója, hozzáfűznivalója, ötlete van bármelyik megoldással kapcsolatban, (Pl. a Fájl tartalmához hozzátenne, kivenne belőle, letesztelte a linkelt programot, vagy másikat, és ajánlaná,) azt a kontaktjaim bármelyikére várom szeretettel.

Jó ha tudod, hogy a cikk visszajelzésig folyamatos frissítés alatt áll!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése