"Az, hogy bekapcsolod, és Működik, nem jelenti azt, hogy hibátlan!"®           "A Számítógép füsttel működik. Ha az kijön belőle, mindennek vége!"           "Az elmélet, és a gyakorlat között elméletileg nincsen különbség, gyakorlatilag van"           "hacker gondolkodás: ha pingre ugat a kutya, nem matatsz a zárral."

2011. április 9., szombat

"kevés az erőforrás az API végrehajtásához"

Történt, hogy Window's Xp barátunk megint megviccelt bennünket. Egy aktuális frissítés után a kikapcsoló gombnál megjelenik, hogy ne kapcsolja ki a gépet, amíg a frissítést tart, majd az Xp lekapcsolja utána, csak nyomd le a Leállást.

Reggelig sem állt le a gépe. Leállította.


A következő bekapcsolásnál a bejelentkezés közben a következő hibaüzeneteket dobta: (Több próbálkozás, más - más hibaüzi.)
Pl.:
  • "isass.exe - rendszerhiba: kijelölve. A rendszerleíró nem elérhető"
  • "isass.exe - Kevés a erőforrás az API végrehajtásához."



Több dolgot kipróbált/kipróbáltunk, (Telefonon kért segítséget) ezek:
  • Legutolsó helyes config,
  • címtárszolgáltatások helyreállítása,
  • Csökkentet mód
 mindnél ugyanezen a hibaüzik.

Neten olvasva egy Win-es frissítés feltétele után az 1GB-, vagy több ramot tartalmazó gépeknél fordul elő. Vicc, mert ebben 512 MB ram van.

Ja, és Alt+Ctrl+Del-re sem jön elő semmilyen ablak. Totál kakukk a rendszer.

Az okéra kattintva, és az ablak bezáró piros X-re is újraindul a gép. Sok utánaolvasás sem hozott eredményt, (Mivel az API, a frissítés, és az energiagazdálkodás vonalán próbálkoztunk, a hibaüzenet alapján.) majd a laptop tulajdonosának az elmondása alapján eszembe jutott, hogy nemrég volt hasonló hibám, és akkor tele volt a HDD. Akkor a torrent "szabadult" rá a "C" meghajtóra, és töltötte tele, 0KB szabad helyet hagyva. Viszont ez az ismerősöm nem torrentezik. Azért be-bootoltam egy Cd-ről futó Slax-al (Linux) és ránéztem a HDD-re. Hát tényleg. 16KB szabad hely.
Mivel én telepítettem, tehát ismerem a rendszert, elkezdtem keresni, mi merre van.
C:/Temp mappából törölve is alig 200MB szabad hely lett. Ez már elég az újraindításhoz

A rendszer felálta után keresgéltem.

Windows mappa majdnem 13 GB-ra nőtte magát! Hmmmm...
"C:\WINDOWS\system32\config\systemprofile\Local Settings\Temp\"
Ez a mappa több mint 9 GB .NET frissítő csomagot tartalmazott. Valamiért nem volt képes befejezni a frissítést, és végtelen ciklusban addig ismételgette a kicsomagolást, amíg megtelt a meghajtó, akkor már leálni sem volt képes.

Újra elindulni meg végképp!

Megjegyezném, hogy elképzelésem nincsen mit keresett abban a mappában, amikor a rendszerben be van állítva, hogy minden tempelést a "C:/Temp" mappába küldjön...


SUMMA: A hibaleírás, és a neten általam fellelt okok köszönőviszonyban sincsenek a valósággal.


Slax Boot Cd letölthető innen: http://www.slax.org/ (Külön köszönet a készítőknek! Használata ingyenes!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése