"Az, hogy bekapcsolod, és Működik, nem jelenti azt, hogy hibátlan!"®           "A Számítógép füsttel működik. Ha az kijön belőle, mindennek vége!"           "Az elmélet, és a gyakorlat között elméletileg nincsen különbség, gyakorlatilag van"           "hacker gondolkodás: ha pingre ugat a kutya, nem matatsz a zárral."

2011. április 12., kedd

Hibás DVD-Cd beolvasása

Előre kell bocsátanom, hogy SENKINEK NEM AJÁNLOM! Csakis, ha az adat rettentően fontos / nélkülözhetetlen / pótolhatatlan!


A következő üzenet érkezett:
Hello kis segítség kéne
Egy mini dvdt próbáltam meg bevinni amin van egy kis sérülés. Nem sikerült. Légy szíves segíts.
Ez a kép volt mellékelve:


Ebből a lényeg:




A következőket írtam válaszként:

Nos remélem nem a laptopon, mert ez akár tönkre is teheti a meghajtót!!!
Régen jó volt, hogy 20-szor próbálkozott a Decrypter 1-1 hibás szektoron, de már nem üveg a lencse a DVD fejében, hanem műanyag. A lencse körül van a tekercs, ami a sűrű pozicionálás közben, ahogy próbálja kiolvasni a kiolvashatatlan adatot, majdnem izzásig melegszik, ez teszi tönkre a lencsét, 
így gyakorlatilag "elfelhősödik" még kevésbé fogja a lemezeket beolvasni. (Más lemezt sem fog tudni rendesen/teljesen beolvasni!)


Megoldás: Vagy le kellene mondani a hibás lemezről, vagy rászánni egy asztali DVD-Olvasót, hogy a végére tönkremegy, de akkor is át kell állítani a Decryptert 2 helyen, hogy ne 20-szor, hanem 1-szer próbáljon a hibás részekről olvasni, majd lépjen tovább.

Beállítás menete:





Ilyenkor jön fel a kérdés, ami a PrintScreen-en van, hogy:
"Leállítás? Ismét? Kihagy?"




megkérdezi, hogy mit tegyen, ha jól emlékszem olyan 3-6-szor, azt kell választani, hogy kihagy. Utána megkérdezi, hogy automatizáljuk-e a folyamatot?
Automatizáljuk, (Erről sajnos egyenlőre nincsen PrintScreen-em.) így nem kérdezgeti folyamatosan. Akár több órát is elszüttyöghet vele!

Akár 4-6-8 óra is lehet! (Ezért írtam, hogy kinyírhatja az olvasót a hibás lemez!!!)


Kiemelném, hogy nem csak az íráshoz erőltetett beolvasás tudja tönkretenni az olvasót, hanem ha rendszeresen karcos lemezekkel etetjük, akkor is előbb-utóbb tönkremegy. Ma már nem olyan drága egy üres lemez, (Igaz asztali gép esetén az író sem) másoljuk át inkább a sérült/karcos lemezt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése