"Az, hogy bekapcsolod, és Működik, nem jelenti azt, hogy hibátlan!"®           "A Számítógép füsttel működik. Ha az kijön belőle, mindennek vége!"           "Az elmélet, és a gyakorlat között elméletileg nincsen különbség, gyakorlatilag van"           "hacker gondolkodás: ha pingre ugat a kutya, nem matatsz a zárral."

2014. június 11., szerda

Folytassa XP...

Azt hiszem megéri kipróbálnia annak, akinek nincsen módja átállni az MS bármelyik új üdvöskéjére, vagy nincsen kedve más rendszereket (Pl. Linux) kipróbálni, hogyan mentsük meg az XP-t?

Van megoldás, 2019-ig lehet frissíteni az Xp-t, az MS azonban nem örül ennek annyira, mivel az XP halálától remélték az új üdvöskéjük (Win7-8) felfutását.
A Betanews írt róla, hogy egy kis trükközéssel átverhetjük a Microsoft Update-t, így továbbra is kaphatunk frissítéseket az XP-re. Wayne Williams módszere, hogy oprendszerünk Windows Embedded POSReady 2009-nek hasson és ezzel 2019. áprilisáig folyamatosan frissüljön.

A Microsoft hivatalos állásfoglalása szerint a módszer nem nyújt teljes védelmet és inkább egy új verziójú, 7-es, vagy 8-as Windows megvásárlását javasolják.
Persze, mint minden Hack-elésnek, ennek a módszernek is meg van a kockázata, így aki érzi magában a lelki erőt, hogy belevágjon, azt csupán saját felelősségére tegye!

Íme a lépések:
  1. Nyissunk egy sima text file-t, amibe kopizzuk be ezt, és mentsük el .reg kiterjesztéssel:
    Windows Registry Editor Version 5.00
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady]
    “Installed”=dword:00000001
    (A fenti lépés kihagyható, ha letöltöd a weblapomról a kész regisztri fájlt... Katt IDE!)
  2. Dupla kattintással futtassuk.
  3. Indítsuk el a Windows Update-t, ami rögvest fel is ajánl néhány frissítést

Ez a módszer 32 bites, de ezen a linken találhatunk 64 bites leírást és hamarosan bővítem ezt a leírást az ott leírtak alapján...

Címke"felhő": WinXP, XP további használata, XP támogatása, XP Next Support, XP Hack, XP Support 2019-ig, Support for XP until 2019,
Forrás: http://lajk.hu/megsem-kell-kidobni-az-xp-t

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése