"Az, hogy bekapcsolod, és Működik, nem jelenti azt, hogy hibátlan!"®           "A Számítógép füsttel működik. Ha az kijön belőle, mindennek vége!"           "Az elmélet, és a gyakorlat között elméletileg nincsen különbség, gyakorlatilag van"           "hacker gondolkodás: ha pingre ugat a kutya, nem matatsz a zárral."

2014. június 27., péntek

Adataink őre - Hard Disk Sentinel


Ha HDD teszt, akkor egyértelműen a H.D.Sentinel!


Sokat nem írok róla, mivel minden alaposan le van írva a gyártó oldalán (magyarul is), inkább csak ajánlom, mivel több éve megelégedéssel használom szervizelés közben, hibakereséskor és használt-cikk adás-vételekor.
Amikor azt állítja egy HDD-ről, hogy jó, akkor meg merem venni és el merem adni. (Ugyanis nem mindegy, mire vállalsz 6 hónap garanciát...)


Magyar cég van a program mögött, több éves adatmentési gyakorlattal, ezért nem a gyártó cégek szépített/kozmetikázott adataival dolgozik a programjuk, hanem a több száz, több ezer meghibásodott HDD adatait (a meghibásodások okait) dolgozták fel. Emellett a programba épített "Riport-küldés"-sel beküldött adatokat is feldolgozzák, ezáltal a felhasználók segítségével is igen robosztus adatbázist tudtak felállítani!
Ezzel a módszerrel sokkal pontosabb diagnózist tudnak adni 1-1 HDD állapotáról, mint más hasonló programok.
Persze megtalálhatóak benne a megszokott tesztek is (felület teszt, sebesség, stb.) amik szintén fontosak lehetnek, valamint a HDD hangerejének a beállítása is.

Ingyenesen is használható!
(A teljes funkcionalitású természetesen fizetős)
letölthető a gyártó honlapjáról, (LINK ITT!)

Telepítés után azonnal mutatja is az összes HDD/SSD állapotát. Gyorsan felismeri a külső eszközöket is, USB-s HDD/SSD és pendrive/memóriakártyák esetén. Bezárva "leül" az óra mellé a tálcára ikonnak, amely folyamatosan jelzi a HDD hőmérsékletét és állapotát.

Rendszergazdaként telepítve fut. Ha korlátozott Fiókokra is szeretnéd használni, akkor a következő "Hiba"-üzenet fogad bejelentkezés után: "A merevlemez nem érhető el".
Ennek kizárásához a beállításoknál át kell váltani Szolgáltatás-módra!


Amennyiben mégis kérdés merül fel, (bár a fejlesztő oldalán mindenre kiterjedő leírás található) azt e-mailben elküldheted, vagy a Fejlesztő Cég Fórumán is fel lehet tenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése