"Az, hogy bekapcsolod, és Működik, nem jelenti azt, hogy hibátlan!"®           "A Számítógép füsttel működik. Ha az kijön belőle, mindennek vége!"           "Az elmélet, és a gyakorlat között elméletileg nincsen különbség, gyakorlatilag van"           "hacker gondolkodás: ha pingre ugat a kutya, nem matatsz a zárral."

2009. július 7., kedd

Újabb KACSA Vírushír - SPAM

Nos egy úgynevezett "hoax"-ot (hoax~téves információ, a SPEM-ek egyik fajtája.) kaptam megint, valami eszméletlenül veszélyes Vírusról hírt, mely hír, a szokásos:

KACSA!

"A következő napokban, ha BÁRKITŐL, legyen az ismerős, rokon vagy barát, a HALLMARK-on keresztül képeslapot kaptok, ne nyissátok ki! Megnyitáskor a C merevlemezt "égeti" le. A CNN tette közzé a felhívást. A vírus nagyon veszélyes, és ezt a MICROSOFT is
megerősítette. Tegnap fedezték fel, és még nem találták meg hozzá a megfelelő
vírusirtót."


Szeretném ismételni magamat: Sok esetben ezeket a híreket is a SPAM-erek találják ki, hogy valódi, használatban lévő E-Mail címeket gyűjtsenek, illetve némely esetben pont ezekkel terjednek a Vírusok is. A legegyszerűbb, ha utánanézünk a kapott Információnak!
Itt most több Nagy cég neve is feltűnt, ami erősíti az emberekben a HITELESSÉG érzetét, ezért nem ellenőrzik le az Információt. Pedig csak éppen annyit kellene tenniük, hogy a hivatkozott forrásoknál, esetleg jó nevű Vírusirtók oldalán - utánaolvasnak a dolognak! Jelen esetben:

CNN-hez Klikk IDE
Microsoft-hoz Klikk IDE
Hallmark-hoz Klikk IDE

ESET Labor - NOD32-höz Klikk IDE - A bejegyzéssel egy időben a legfrissebb hír pont ez volt: "A legnagyobb veszélyt a felhasználók jelentik" - Ehhez Klikk IDE Ezen a Linken pont a leggyakoribb, és jelenleg futó Vírusok / Trójaiak / Férgek listáját is megtalálod.

És bár én nem tartom őket valami jó Vírusirtónak, de tessék még néhány oldal:

avast - Klikk
Kaspersky - Klikk
F-Prot - Klikk
F-Secure - Klikk
McAfee - Klikk

Egy kicsit bővebb lista a Vírusirtókról, de közel sem teljes.

Ilyen oldalakon érdemes körülnézni, amikor ilyen híreket hallasz! És ne küld tovább, mert pont az a célja, hogy terjedjen, ez egy SPAM! (Bővebben a SPAM-ekről - Katt IDE!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése